Toelating 2016
Toelating 2016
Toelating 2016
Toelating 2016
Toelating 2016
Toelating 2016
Toelating 2016
Toelating 2016

BEAR ZOEKT TEGENDRAADSE DENKERS EN MAKERS, DIE VERLANGEN NAAR EEN OMGEVING WAARIN JE VRIJ EN RADICAAL KUNT EXPERIMENTEREN

Studenten die per studiejaar 2016-2017 aan de propedeuse van BEAR in Arnhem beginnen, krijgen Engelstalig onderwijs.

TOELATINGSEISEN BEAR
Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma.
Voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen en een positieve uitslag van het toelatingsexamen.

TOELATINGSEXAMEN
Tijdens het toelatingsexamen wordt je creërend vermogen, je communicatief vermogen en je vermogen tot kritische reflectie getest. BEAR test daarnaast je nieuwsgierigheid, je interesse in de hedendaagse kunstpraktijk en of je inspiratie haalt uit de wereld om je heen en daarover kan vertellen.

TOELATINGSDAG
Op de toelatingsdag voer je een gesprek met leden van de toelatingscommissie. Deze commissie bestaat uit docenten en studenten van de opleiding Fine Art.

Tijdens het gesprek leg je de thuisopdrachten en een portfolio van jouw eigen vrije werk voor. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, websites, meubels, kleren, posters, etc. Je licht dit toe en vertelt over de ideeën achter je werk. Neem ook ontwerpen en schetsen mee die inzicht geven in het maakproces.

De toelatingscommissie waarmee je het gesprek voert, adviseert de examencommissie of je wel of niet toegelaten wordt

UITSLAG EN GELDIGHEID
Je krijgt binnen drie werkweken bericht of je toegelaten bent. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor.
Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

AANMELDEN EN KOSTEN
Aanmelden doe je via Studielink. Je krijgt dan informatie over de datum waarop je op de academie wordt verwacht. Ook krijg je de thuisopdrachten en een vragenformulier (cv) thuisgestuurd. De kosten voor de toelating zijn 35 euro

TOELATINGSDATA
2016: 5 July.

2017: februari, 14 maart, 18 april, 6 juni, 4 juli.